• Головна
  • Бізнес
  • Американська компанія викупила український стартап за 85 млн доларів

Американська компанія викупила український стартап за 85 млн доларів

Американська компанія викупила український стартап за 85 млн доларів

Це найбільша угода на українському ІТ-ринку за останні кілька років

Американська компанія VistaPrint викупила українську компанію, яка розробляє фотосток Depositphotos та онлайн-редактор Crello. Сума угоди склала 85 млн доларів. Це найбільша угода на українському ІТ-ринку за останні кілька років.

VistaPrint купує 100% акцій компанії, включаючи всі проєкти: Depositphotos, Crello, Lightfield, Bird In Flight та WAS.

VistaPrint – велика американська компанія у сфері дизайну та маркетингу. Її підрозділи займаються контентом для Facebook, Instagram, TikTok та інших соцмереж, розробляють логотипи, сайти та інші брендовані матеріали, друкують промоматеріали.

Depositphotos продовжить розвиватися як окремий бренд, а Crello стане VistaCreate. Офіс компанії залишиться в Україні. Також нові власники планують збільшити штаб працівників.

Засновник компанії Дмитро Сергєєв повністю відходить від управління та залишає компанію, а Вадим Нехай, який обіймав посаду керівника, залишається в компанії і приєднається до Vista як віце-президент VistaCreate (Crello) і Depositphotos.

Нагадаємо, Facebook змінює назву. Відтепер компанія Цукерберга називатиметься МЕТА.  Ребрендинг пов’язаний із тим, що компанія хоче асоціюватися з метавсесвітом, а не лише із Facebook.

Бізнес

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності