100 тисяч людей виїхало із небезпечних деокупованих та окупованих регіонів України

100 тисяч людей виїхало із небезпечних деокупованих та окупованих регіонів України

Четвертий день триває евакуація з Харківщини

Вже близько 100 тисяч людей виїхало з особливо небезпечних щойно деокупованих та тимчасово окупованих територій України.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

"Для нас ваша безпека понад усе! Вкотре закликаємо громадян з особливо небезпечних та щойно деокупованих територій і ТОТ до евакуації. Обіцяємо: взимку ви та ваші рідні будуть у теплі. Ми зробимо все для того, щоб ви якнайскоріше повернулися додому", - запевнив заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Бородай.

У міністерстві також нагадали, що вже четвертий день поспіль триває евакуація зі щойно деокупованих районів Харківщини. Наразі в регіоні розпочалось відновлення систем життєзабезпечення, але мирним мешканцям знаходитись дуже там ризиковано.

Нагадаємо, обов’язкову евакуацію населення можуть оголосити на деяких територіях Харківської, Запорізької та Миколаївської областей.

Додамо, опікуни, які відповідальні за прийомних дітей чи дітей-сиріт, можуть втратити батьківські права, якщо не захочуть евакуйовуватися чи наражають дітей на небезпеку. Таким рішенням уряд вирішив посилити відповідальність за дітей під час евакуації.

Без категорії

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності