СБУ затримала російського диверсанта, який планував вибухи на залізниці

СБУ затримала російського диверсанта, який планував вибухи на залізниці

Відомо, що чоловік прибув до України з Близького Сходу

Служба Безпеки України затримала російського диверсанта, який планував теракти на об'єктах інфраструктури, зокрема транспортної та залізничної.

Про це повідомив речник СБУ Артем Дехтяренко.

Відомо, що затриманий чоловік працював на підконтрольних росії спецслужб т.зв. "днр". Він має паспорт громадянина України та Київську прописку, але тривалий час мешкав в одній з країн Близького Сходу, чекаючи вказівки до подальшої роботи

Після початку повномасштабного вторгнення диверсант прибув до України, аби збирати розвіддані щодо транспортних каналів постачання озброєння та військової техніки для ЗСУ. Крім того, зловмисник мав розвідувати місця розташування резервуарів з пальним і дислокацію українських військових підрозділів на Буковині.

За результатами одержаних даних росіяни планували диверсії, у тому числі вибухи на об’єктах залізниці та логістичних складах. Наразі затриманому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України, та обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, працівники СБУ знешкодили злочинне угруповання, яке діяло у Києві під виглядом добровольчого батальйону.

 

 

Без категорії

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності