• Головна
  • Без категорії
  • Відомий американський кардіохірург оперував у Львові: серед пацієнтів — немовля, якому було 3 дні

Відомий американський кардіохірург оперував у Львові: серед пацієнтів — немовля, якому було 3 дні

Відомий американський кардіохірург оперував у Львові: серед пацієнтів — немовля, якому було 3 дні

За тиждень лікар спільно з місцевими кардіохірургами прооперував п’ятьох дітей

Відомий американський кардіохірург Вільям Новік з командою Novic Cardiac Allience працював у Першому медоб’єднанні Львова. За тиждень він спільно з місцевими кардіохірургами прооперував п’ятьох дітей. Це були складні оперативні втручання на аортальному, мітральному та тристулковому клапанах. Найменшому пацієнту було лише 3 дні, найстаршому — 17 років.

Про це повідомляє Перше медичне об'єднання Львова.

"Найскладнішим хірургічним втручанням стала операція Росса у 4-річної Настуні, стан якої уже був критичним. Щоб врятувати їй життя, кардіохірурги виконали аутотрансплантацію — замінили вражений аортальний клапан дівчинки на її власний клапан легеневої артерії. Настя одужує!", — розповідають у медоб'єднанні.

Там додають, що команда Вільяма Новіка передала лікарні витратні матеріали та медичне обладнання вагою близько 2,5 тонни, з яким спеціалісти уже почали працювати.

"Це вже четверта місія Novic Cardiac Allience до нас задля розвитку дитячої кардіохірургії на Заході України. За час співпраці прооперовано понад півсотні діток зі складними вадами серця та стільки ж проконсультовано. Цьогоріч команда Novic Cardiac Allience планує приїхати до Львова ще щонайменше двічі. І все це тому, що серця діток мають битися", — наголошують у Першому медоб'єднанні.

Нагадаємо, у Львові вперше Вільям Новік опинився восени 2021 року. Раніше ж він допомагав прооперувати складні випадки дитячих хвороб серця у Києві, у Національному інституті серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова. До слова, Новік кардіохірург з багаторічним стажем. За цей час встиг прооперував 12 тисяч дітей.

Без категорії

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності