Франція збільшила закупівлю російського газу

Франція збільшила закупівлю російського газу

Як пишуть журналісти, що викрили цей факт, президент Макрон таким чином зраджує Україну.

Президента Франції Еммануеля Макрона звинуватили у зраді України, оскільки останні дані свідчать про різке зростання імпорту французького газу з Росії з початку війни.

Про це повідомило британське видання Sunday Express.

Згідно з даними Центру досліджень енергетики та чистого повітря (Crea), Франція, Бельгія та Нідерланди купували російське паливо за зниженими цінами. Звіт показує, що у квітні та травні Франція отримала десяток партій скрапленого природного газу (СПГ) та інших продуктів викопного палива на суму майже 900 мільйонів євро.

"Франція та Бельгія виділяються як покупці російського СПГ на спотовому ринку. Оскільки ЄС розглядає можливість посилення санкцій проти Росії, Франція збільшила імпорт, щоб стати найбільшим покупцем СПГ у світі", - говорить Лаурі Міллівірта, аналітик Crea.

Експерти вважають, що враховуючи залежність ЄС від російського газу, блок по суті фінансує вторгнення в Україну. Звіт Crea показав, що за перші 100 днів війни в Україні Росія заробила 93 мільярди євро на експорті викопного палива. З цієї цифри на ЄС припадає 61 відсоток загального експорту викопного палива Росії на суму близько 57 мільярдів євро.

Для порівняння, Європейський союз надав Україні 4,1 мільярда євро на економічну підтримку і ще 1,5 мільярда євро  у вигляді військової допомоги.

Нагадаємо, Уряди Німеччини та Італії повідомили своїм компаніям, що вони можуть відкрити рахунки в рублях, щоб продовжувати купувати російський газ.

 

Без категорії

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності