До кінця року на Стрийщині завершать школу, яку будують 30 років

До кінця року на Стрийщині завершать школу, яку будують 30 років

У Гніздичівській громаді майже тисяча дітей шкільного віку.

Нова Гніздичівська школа у Стрийському районі буде готова приймати учнів уже наприкінці цього року. Її почали будувати ще 30 років тому.

Вартість довгобуду - майже 70 мільйонів гривень.

"Цьогоріч в межах програми Президента України «Велике будівництво» нам спільно з Міністерством розвитку громад та територій України, народними депутатами вдалось залучити з державного бюджету на будівництво школи 46,9 млн грн, ще 4,8 млн грн – з бюджету Гніздичівської територіальної громади. Завдяки акумулюванню суттєвого фінансового ресурсу є всі передумови для того, щоб ще один довгобуд завершити у поточному році»,- зазначив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Щодня на об'єкті працює близько пів сотні робітників. Цього року вони підвели інженерні мережі, провели внутрішні оздоблювальні та фасадні роботи, встановили пожежні резервуари. А ще зробили благоустрій території,  влаштували стадіон та замостили на території  бруківку.

Школа у Гніздичеві є необхідністю. Адже у громаді проживає майже тисяча дітей шкільного віку та 400 - дошкільного. Ті ж освітні заклади, які є на території громади, можуть охопити лише неповних 7 сотень дітей.

"Однак навіть у них відсутні належні умови для повноцінного навчання. У Гніздичівській ЗОШ I-III ступенів діти навчаються у дві зміни в трьох приміщеннях, одне з яких побудоване у 1820 році. У школі немає спортивного та актового залів, сучасного харчоблоку. Через двозмінне навчання важко організувати роботу гуртків", - пояснюють у Львівській ОДА.

Додамо, нова школа розрахована на понад 400 учнів. А на 180 школярів добудовують зараз школу у селі Братковичі.

Без категорії

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності