Для чого Україні потрібні російські нацисти?

Для чого Україні потрібні російські нацисти?

Нерідко доводиться чути, що держава Україна підтримує (або принаймні толерує) російських нацистів. Мовляв, їм тут раді, їх тут приймають, таким чином можна сказати, що Україна замість воювати з нацизмом, підтримує нацистів. Які хоч і допомагають Україні, бо намагаються повалити фашистську диктатуру на своїй батьківщині. Однак все-таки негоже ручкатися з нацистами, коли борешся за демократію.

По-перше, тут варто зрозуміти, кого ми маємо на увазі, говорячи «Україна підтримує / толерує». Суспільство, частина суспільства, окремі середовища, спецслужби? Виглядає на те, що цими росіянами займаються спеціально навчені люди, а ступінь їхньої підтримки в суспільстві не варто переоцінювати. Тому говорити «Україна» в цій ситуації – таки перебір.

По-друге, останні події, зокрема заяви звільнених в’язнів Кремля про необхідність «закінчити війну і зняти санкції з простих росіян», а також бойові дії на території Курщини, свідчать про те, що російські нацисти можуть стати дієвою картою, при відсутності інших варіантів. І мова не лише про формування військових з’єднань.

Що показує ситуація на Курщині? Росіяни, принаймні ті, яких видно на відео – безнадійні. Якби ж це був просто синдром вивченої безпорадності, чи фашизм, чи ще щось погане, але конкретне. Але ж ні – це якийсь хитрий інфантилізм на межі з недорозвиненістю, який залежно від ситуації доукомплектовується іншими діагнозами. Жодного каяття, звісно, не буде, адже ці співучасники підтримували вождя і його «мальчіков» щиро і безкорисно.

Зараз вони питають «за що?» (хоча знають, за що), «чому їх не рятують?» (хоча теж мали б здогадуватися), і головне – «а хто ж їх захистить?». І ось тут, коли нема адекватної ліберальної опозиції (вона така ж безнадійна, як і її потенційний електорат), ці росіяни можуть звернути увагу на тих своїх співгромадян, які теоретично «зможуть захистити». Тобто на членів РДК і Легіону «Свобода Росії», якими б несимпатичними для частини українців вони не були. Ну бо нема поки що інших варіантів, а те, що пропонує російська ліберальна тусовка, зараз може зацікавити хіба що Олексія Арестовича. Який теж, мабуть, і сам нерадий, що ступив на цю слизьку стежину.

Що цікаво, російський народ говорить тими самими фразами про Путіна, якими Путін говорив про НАТО. Їх «обманули», «надули» і взагалі повелися як з дорослими, а вони ж чекали, що з ними будуть поводитися як з дітьми, яким все можна.

І ось зараз цей «обманутий» народ чекає «захисників». До того ж дуже доречно інтернетом поширилася новина, що чеченський «Ахмат» в бій далекоглядно не вступав, поки «гинули прості російські хлопці-строковики». Ясно, що чеченці не просто не годяться на роль захисників, вони є тими, від кого захист росіянам і потрібен. Це було помітно ще під час маршу Прігожина на Москву, коли проскакували шовіністичні нотки і гордість за своїх «білих» хлопців.

Зараз ситуація ще веселіша, коли різноманітні «Сєвєрні люди» «очищають» російські населені пункти від мігрантів неначе в неонацистській антиутопії. Міжнаціональний і навіть расовий конфлікт в Росії – це те, що майже дозріло. Більш того – це може спрацювати, бо вони це люблять, і для нього не потрібне абстрактне мислення.

Таким чином, мусимо констатувати, що в опозиційних нацистів, на відміну від ліберальної імперської опозиції, в Росії є соціальна база. З цією базою вони не те щоб могли перехопити владу, а от трохи порозвалювати систему – цілком може бути. Можливо навіть, що мотив «вбивати кадирівців» — не останній аргумент для вербування у військові структури для війни з РФ. Особливо для колишніх вагнерівців.

Тут злий жарт зіграло з росіянами і їхнє вперте небажання бачити в українцях «іншого». Значить, треба ретельніше шукати серед своїх співгромадян чи нелегальних мігрантів. Українцям же головне в цьому процесі не втрачати фокус на головному — вони повинні гризти один одного, щоб не гризти нас. Якщо не лежить їхня загадкова російська душа до ліберально-буржуазної революції, значить потрібно спробувати в племінну ворожнечу.

А раз так – то Україна має налагодити експорт цього товару. Це дуже непросте завдання, адже потрібно, щоб і українське суспільство не зазнало інтоксикації, але і щоб росіянам вистачило. Поки що українські спеціально навчені люди з цим чудово справляються. А Україна… Україна такого, звісно, не толерує.

Автор – Назар Кісь, IQ-аналітика

Підготовано спеціально для LVIV.MEDIA

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності