• Головна
  • Здоров’я
  • У Львові протезують військового, який у полоні втратив руки і ноги

У Львові протезують військового, який у полоні втратив руки і ноги

Зараз чоловік звикає до протезів ніг та готується до протезування рук

У Львові у клініці Superhumans Center протезують військового з Одещини, якому у полоні ампутували руки й ноги. Про це 12 січня повідомили у Центрі.

В’ячеслав Левицький, з Подільська, Одеської області. У цивільному житті був водієм-експедитором. Воював на Херсонському напрямку. Важку травму отримав на Донеччині, під Авдіївкою: прострілені ноги, тулуб, відморожені руки. В’ячеслав тиждень з пораненням пересувався в сірій зоні. Але потрапив у полон до так званої ДНР, де пробув три дні без жодної медичної допомоги. Звідти його викупили чеченці на обмін. Вони ж ампутували йому всі чотири кінцівки.

“Зараз супер проходить реабілітацію, звикає та вчиться обслуговувати протези ніг, а також готується до протезування рук. Але вже зараз, без протезів верхніх кінцівок, самою куксою може самостійно знімати та одягати протези ніг, практично без сторонньої допомоги”, – зазначили у клініці.

Додамо, за час існування клініки Superhumans Center, з квітня 2023 року, тут запротезували майже 350 людей. З усіх ветеранів, протезованих у Центрі, третина повертається назад на військову службу.