• Головна
  • Здоров’я
  • Львівські онкологи одночасно видалили дві пухлини 62-річній жінці

Львівські онкологи одночасно видалили дві пухлини 62-річній жінці

Одну із операцій провели малоінвазивним методом

Лікарі Львівського онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру провели симультанну операцію, тобто одночасно два оперативні втручання одній пацієнтці. Про це повідомили 5 січня на сторінці Львівського онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру у Facebook.

"До нашого онкоцентру потрапила 62-річна жінка із онкологічним захворюванням грудної залози у ІІІ стадії. При комп'ютерній томографії у пацієнтки діагностували ще й пухлину сигмовидної кишки, що виявилось клінічною знахідкою, оскільки в пацієнтки не було жодних скарг з боку шлунково-кишкового тракту. Тому це можна вважати вчасною діагностикою", - розповів лікар-хірург-онколог проктологічного відділення Роман Шиян.

Провівши усі обстеження, медики вирішили видалити з організму жінки обидві пухлини одночасно. Операційне втручання на товстій кишці було проведено малоінвазивним методом. Одразу ж після цієї процедури, не виводячи жінку із медикаментозного сну, лікарі провели їй друге хірургічне втручання.

Пацієнтка почуває себе добре. Медики чекаєють результатів гістології, щоб вирішити оптимальну тактику комбінованого лікування.