• Головна
  • Війна
  • ГУР підтвердило ліквідацію в Росії пілота стратегічного бомбардувальника

ГУР підтвердило ліквідацію в Росії пілота стратегічного бомбардувальника

Дмітрій Ґолєнков причетний до ракетних ударів по торговому центру в Кременчуці й по житловому будинку в Дніпрі

У Росії ліквідували військового злочинця, який причетний до ракетних ударів по цивільних українських об'єктах. Ліквідований Дмітрій Ґолєнков був пілотом стратегічного бомбардувальника Ту-22М3. Про це 21 жовтня повідомила пресслужба Головного управління розвідки МО України.

Пілота забили молотком

Як йдеться у повідомленні ГУР, вранці 20 жовтня у селі Супонєво під Брянськом знайшли тіло воєнного злочинця. Дмітрій Ґолєнков був пілотом 52-го важкого бомбардувального авіаполку ВКС РФ, який базується на аеродромі “Шайковка”. Ліквідований обіймав посаду начальника штабу російської авіаційної ескадрильї. Тіло росіянина виявили з множинними травмами голови, які заподіяли молотком.

Причетний до ракетних ударів по українських цивільних об’єктах, зокрема по торговому центру у Кременчуці Полтавської області. У момент атаки 27 червня 2022 року в ТЦ перебували близько тисячі людей. Внаслідок воєнного злочину тоді загинуло 22 людини, десятки отримали поранення. Також Ґолєнков відповідальний за ракетний удар по житловому будинку в Дніпрі 14 січня 2023 року, коли загинуло 46 цивільних українців, серед них — 6 дітей” — зазначили в ГУР.

Нагадаємо, в кінці вересня в Росії також ліквідували полковника російської армії Олексія Коломєйцева. Він займався підготовкою фахівців із бойового застосування БпЛА. Російського полковника знайшли мертвим в місті Коломна, Московської області.