• Головна
  • Війна
  • ГУР вивело з ладу корабель Балтійського флоту ЗС РФ

ГУР вивело з ладу корабель Балтійського флоту ЗС РФ

Двигун тральщика “Алєксандра Обухова” захлинувся водою

Головне управління розвідки Міністерства оборони України провело успішну операцію з ліквідації корабля Балтійського флоту російської армії. Тральщик “Алєксандр Обухов” вивели з ладу через потрапляння води до двигуна корабля. Про це 7 жовтня повідомила пресслужба ГУР МОУ.

Тральщик захлинувся водою

Корабель, який базувався у місті Балтійськ та мав виходити на бойове чергування,  зазнав важких пошкоджень. Через появу отвору у газоході до двигуна потрапила вода і він захлинувся. До того ж розвідники зазначили, що виведений з ладу “Алєксандр Обухов” у липні 2024 року проходив ремонтні роботи у місті Санкт-Петербург.  

Тепер російський тральщик став на капітальний ремонт, і це може виявитись серйозною проблемою ― пошкоджений двигун М-503 дволі дефіцитна річ. Ремонт ключової установки на кораблі технічно складний та коштовний” — йдеться в повідолменні ГУР.

До слова, вже другий знешкоджений корабель Балтійського флоту ЗС РФ за останні пів року. У квітні 2024-го внаслідок операції ГУР МО України під назвою “Рибалка” вивели з ладу ракетний катер “Серпухов.