На фронті загинув зять Ірини Фаріон Василь Особа

Василь Особа воював в складі бригади швидкого реагування НГУ "Рубіж"

На війні загинув Василь Особа. Воїн був чоловіком дочки Ірини Фаріон. Він захищав Україну на Сіверському напрямку. Про загибель військового 6 жовтня повідомила його дружина Софія Семчишин.

Василь Особа був бійцем бригади НГУ “Рубіж”

Василь Особа був бійцем "Легіону Свободи" та захищав Україну у четвертому батальйоні "Сила Свободи" бригади швидкого реагування Національної гвардії України "Рубіж". Він був мінометником зі званням старшого солдата.

Фото: Софія Семчишин

Горіть в пеклі покидьки! Василя Особу вбито! Моя любов” — написала Софія Семчишин. У Василя Особи залишились донька Ева та син Дмитро.

До того ж про загибель Василя Особи повідомив політик, голова Всеукраїнського обʼєднання “Свобода” та військовий Олег Тягнибок. “У бою з окупантами на Сіверському напрямку загинув український воїн, патріот, наш побратим, боєць Легіону Свободи, мінометник, старший солдат Василь Особа” — йдеться в повідомленні Тягнибока.

Нагадаємо, дружина Софія Семчишин в середині липня втратила матір, відому українську мовознавицю, Ірину Фаріон. На неї скоїли замах. Вбивство Ірини Фаріон сталося ввечері 19 липня. Невідомий вистрілив у мовознавицю, коли вона перебувала біля свого будинку на вулиці Масарика у Львові. Зловмисник вистрілив жінці в голову, її у критичному стані госпіталізували до Першого ТМО Львова. Близько 23:30 у п’ятницю, 19 липня, стало відомо, що, попри зусилля медиків, Ірина Фаріон померла. Правоохоронці затримали 18-річного В’ячеслава Зінченка у нього вдома в Дніпрі на шостий день після вбивства. В’ячеславу Зінченку оголосили підозру в умисному вбивстві. За цією статтею йому може загрожувати до 15 років ув’язнення. Захист доньки Ірини Фаріон Софії Семчишин вимагають перекваліфікувати обвинувачення Зінченку на другу частину цієї ж статті, яка передбачає довічне позбавлення волі.