• Головна
  • Війна
  • США виділили Україні 7,9 млрд доларів військової допомоги

США виділили Україні 7,9 млрд доларів військової допомоги

Також США запровадили нові санкції проти Росії

Сполучені штати Америки виділили 7,9 млрд доларів на військову допомогу для України. До того ж США запровадили нові санкції проти Росії. Про це 26 вересня повідомив Президент України Володимир Зеленський.

Про допомогу

Вдячний Президенту США Джозефу Байдену, Конгресу США та його обом партіям, республіканцям і демократам, а також усьому американському народу за сьогоднішнє оголошення про надання Україні значної оборонної допомоги на загальну суму 7,9 мільярда доларів США та запровадження санкцій проти Росії” — йдеться в повідомленні Володимира Зеленського.

Також президент зазначив, що виділені кошти — це залишок загальної суми безпекової допомоги, яку США виділила до кінця поточного фінансового року. Зазначимо що загальна сума складає 61 млрд доларів і її затвердили в кінці квітня 2024 року

Додаткова батарея ППО Patriot, інші засоби протиповітряної оборони та перехоплювачі, безпілотники, ракети великої дальності та боєприпаси класу “повітря – земля”, а також кошти для зміцнення оборонно-промислової бази України” — зазначив Зеленський.

Також США прийняли рішення розширити програми з підготовки більшої кількості українських пілотів для польотів на F-16, а також запровадили санкції для подальшого обмеження здатності Росії фінансувати свою агресію проти України.