• Головна
  • Війна
  • Росіяни вбили мечем українського військовополоненого

Росіяни вбили мечем українського військовополоненого

Україна звернулася до міжнародних організацій з приводу цього злочину

Росіяни стратили мечем беззбройного українського військовополоненого з перевʼязаними скотчем руками. Про черговий злочин російських окупантів 17 вересня повідомив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

Рівень варварства й кровожерливості неможливо осягнути. Такі дії є грубим порушенням Женевської конвенції про поводження з військовополоненими! Скільки ще світ дивитиметься, як Росія відкрито демонструє зневагу до будь-яких норм і законів?”, — зазначив український омбудсмен.

Вбитий український військовополонений

Дмитро Лубінець повідомив, що направив листи до міжнародних організацій, Міжнародного комітету Червоного Хреста та ООН, аби вони зафіксували чергове порушення прав людини зі сторони Росії. За його словами, такі показові страти направлені на деморалізацію українського суспільства.

Офіс Генпрокурора розпочав розслідування за фактом ймовірної страти українського військового російськими військовими. Зараз проводиться низка невідкладних слідчих та розшукових дій. Досліджують обставини злочину та шукають винних.