• Головна
  • Війна
  • На підконтрольну Україні територію повернули 14 дітей

На підконтрольну Україні територію повернули 14 дітей

Серед повернених є діти віком від 2,5 до 16 років

У межах плану президента України Володимира Зеленського Bring Kids Back UA з тимчасово окупованих територій вдалося евакуювати кілька родин із дітьми. Загалом з окупованих районів Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей вдалося повернути 14 дітей, повідомив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак у четвер, 29 серпня.

Сім’ї з неповнолітніми дітьми доправили на підконтрольну Україні територію. Вік 14 маленьких українців, яким довелося понад два роки прожити в окупації — від 2,5 до 16 років.

“Примусова паспортизація, постійні обшуки осель російськими спецслужбами, щоденний ризик депортації дітей до Росії, погрози відібрання дітей в українських громадян та влаштування в російські родини - щоденне пекло, через яке проходили родини під час російської окупації. Наразі ці жахіття позаду. На всіх дітей очікує перебування в рідній країні без переслідувань та тиску”, — написав Андрій Єрмак.

Він також зазначив, що повернення дітей з тимчасово окупованих територій наразі є одним з пріоритетів, і держава робить все можливе, аби запобігати депортації українців до Росії.