• Головна
  • Війна
  • Україна втратила перший винищувач F-16 під час російської атаки

Україна втратила перший винищувач F-16 під час російської атаки

Причини смертельної аварії з літаком з’ясовує спеціальна комісія

Під час відбиття масованої російської атаки українські військові застосували винищувачі F-16. Один з літаків зазнав аварії, його пілот загинув. Про втрату літака та льотчика повідомила пресслужба Генерального штабу ЗСУ у четвер, 29 серпня.

Під час відбиття ракетного удару з боку РФ пілотам літаків F-16 вдалося збити чотири крилатих ракети ворога. “В ході повітряного бою літаки F-16 продемонстрували свою високу ефективність. Проте під час заходу на наступну ціль з одним з винищувачів був втрачений звʼязок. Як зʼясувалося пізніше, літак зазнав катастрофи, льотчик загинув”, — написали у Генштабі.

Для розслідування причин аварії Міністерство оборони призначило спеціальну комісію. Вона працює в районі падіння літака.

Як повідомили журналісти CNN, посилаючись на власні джерела у Збройних силах України, винищувач F-16 зазнав катастрофи під час масованого російського удару вранці у понеділок, 26 серпня. У катастрофі загинув український пілот Олексій Месь. При цьому журналісти додали, що у ЗСУ не вважають, що причиною інциденту була помилка пілота.

Нагадаємо, Україна отримала першу партію винищувачів F-16 наприкінці липня. Вже 4 серпня наявність літаків підтвердив і президент Володимир Зеленський.