Сили ППО за ніч збили 60 ударних БпЛА і дві ракети

Протиповітряна оборона працювала в девʼяти областях

У ніч на четвер, 29 серпня, росіяни атакували Україну 74 ударними БпЛА типу Shahed, трьома керованими авіаційними ракетами X-59 і двома ракетами невстановленого типу. Сили ППО збили 60 безпілотників і дві керовані ракети, повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук.

Деталі атаки

Росіяни запускали авіаційні ракети Х-59/69 із повітряного простору Курської та Бєлгородської областей, з цього ж напрямку запустили дві ракети, тип яких наразі встановлюється. Ударні БпЛА типу Shahed-131/136 запускались з районів Приморсько-Ахтарська, Курська та Єйська. Протиповітряна оборона працювала у межах Харківської, Черкаської, Кіровоградської, Київської, Полтавської, Дніпропетровської, Херсонської Сумської та Донецької областей.

До відбиття повітряного нападу залучено авіацію, зенітні ракетні війська, РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України. В результаті протиповітряного бою збито дві керовані авіаційні ракети та 60 ударних БпЛА. Ще 14 ударних БпЛА локаційно втрачені (впали) на території України” — йдеться в повідомленні Миколи Олещука.

Нагадаємо, в понеділок, 26 серпня, Росія випустила по Україні щонайменше 127 ракет і 109 дронів. Це був один з найбільших обстрілів за весь час повномасштабної війни. Збили 201 повітряну ціль — 102 ракети та 99 ударних БпЛА. Воїни ПвК “Захід” у своїй зоні відповідальності знищили шість ворожих бойових безпілотників та 29 крилатих ракет