• Головна
  • Війна
  • Мешканцям Тернопільщини рекомендують не виходити з дому через пожежу внаслідок російської атаки

Мешканцям Тернопільщини рекомендують не виходити з дому через пожежу внаслідок російської атаки

Через пожежу на підприємстві дим заполонив у повітря

Вночі у вівторок, 20 серпня, внаслідок російської атаки виникла пожежа на підприємстві у Тернополі. Мешканцям всього Тернопільського району рекомендують зачинити вікна та обмежити перебування на вулиці, повідомила пресслужба Тернопільської ОВА.

Пожежу гасять вже шість годин

Повітряна тривога в області розпочалася о 01:32 й тривала майже півтори години. Протягом цього часу, близько 03:00 рятувальники Тернополя отримали повідомлення про пожежу — на місцевому підприємстві внаслідок влучання російського дрона загорівся контейнер з паливно-мастильними матеріалами. Обійшлося без постраждалих, проте локалізувати займання пожежникам вдалося лише близько 07:50, і, станом на 09:20, вони все ще гасять полум’я.

Фото гасіння пожежі на підприємстві у Тернополі
Фото гасіння пожежі на підприємстві у Тернополі
Фото гасіння пожежі на підприємстві у Тернополі

Протягом цього часу густий дим, утворений внаслідок згоряння палива, поширився атмосферою над Тернополем та районом. “При плануванні дня без потреби не виходьте з дому, максимально обмежте перебування дітей на вулиці, зачиніть вікна в приміщеннях, ретельно мийте продукти, принесені з двору”, — порадили мешканцям у Тернопільській ОВА.

Вранці спеціалісти провели заміри на вміст у повітрі продуктів згоряння та якість води у п’яти локаціях в обласному центрі та у двох прилеглих селах. Результати показали, що є відхилення від норми, проте кількість чадного та вуглекислого газу не перевищила допустиму, розповіла під час брифінгу в Тернопільській ОВА працівниця лабораторного центру Оксана Чайчук.

Нагадаємо, у ніч на 20 серпня росіяни вкотре здійснили повітряну атаку по Україні. Силам ППО вдалося збити 25 БпЛА і три ракети над територією дев’яти областей.