• Головна
  • Війна
  • Сили оборони взяли в полон одразу 102 російських військових на Курщині

Сили оборони взяли в полон одразу 102 російських військових на Курщині

У полон здалися військовослужбовці 488-го гвардійського полку ЗС РФ та підрозділу “Ахмат”

У середу, 14 серпня, на території Курської області одразу 102 російських військових здалися в полон Силам оборони України. У складі полонених військові 488-го гвардійського мотострілецького полку ЗС РФ та підрозділу “Ахмат”. Кадри з взяттям в полон опублікували 15 серпня на сторінках Координаційного штабу з питань поводження з російськими військовополоненими “Хочу жить”.

Спецоперація СБУ

За даними джерел видання Армія TV, спецоперацію з захоплення роти російських військових виконали бійці Служби безпеки України. Вони захопили та зачистили розгалужений, бетонований та укріплений зі всіх сторін ротний опорний пункт з підземними комунікаціями та приміщеннями для проживання особового складу, столовою, зброярнею та навіть банею. Це наймасовіше взяття ворога в полон за один раз. До слова, російські військові добровільно прийняли рішення здатися у полон через погану комунікацію з військовим керівництвом і відсутність злагодженості між підрозділами.

Полонені російські військові

Нагадаємо, також у ніч на 14 серпня на території Курської області під час виконання бойового завдання Сили оборони України збили російський винищувач-бомбардувальник Су-34. До того ж Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський доповів президенту, що місто Суджа, Курської області, повністю зачищено від противника.