• Головна
  • Війна
  • СБУ та Сили оборони атакували чотири аеродроми в Росії

СБУ та Сили оборони атакували чотири аеродроми в Росії

По військових аеродромах вдарили далекобійними дронами

У ніч на середу, 14 серпня, Служба безпеки спільно із Силами оборони України атакувала чотири військових аеродроми на території РФ. Під ударом українських військових опинилися аеродроми, що у Воронежі, Курську, Борисоглібську та у селі Саваслейка. Про атаку повідомили журналісти Суспільного з посиланням на власні джерела у Службі безпеки України.

Атакували аеродром, з якого злітають МіГи

Зі слів журналістів, станом на сьогодні наймасштабніша українська атака по аеродромах Росії. Під ударом опинилися летовища у Воронежі, Курську, Борисоглібську та у селі Саваслейка. До слова, останній росіяни використовують для зльоту винищувачів МіГ, які є носіями ракет "Кинджал". Військові об’єкти атакували далекобійними дронами. Ціллю операції було завадити РФ використати ці аеродроми для того, щоб скидати керовані авіаційні бомби на лінію фронту та українські міста.

Окрім СБУ та Сил оборони до організації та реалізації атаки долучилися також Повітряні сили та Сили спеціальних операцій ЗСУ, Головне управління розвідки, Центр безпілотних систем та інші роди українських військ. "СБУ продовжує методично послаблювати авіаційний складник російської воєнної машини. Саме літаки поки що дають ворогу перевагу в повітрі, але ми будемо й надалі підрізати крила цим “пташкам", — зазначив поінформований працівник СБУ у коментарі для журналістів Суспільного.