• Головна
  • Війна
  • Українські розвідки знищили ще один катер росіян морським дроном

Українські розвідки знищили ще один катер росіян морським дроном

ГУР вразило швидкісний катер морським дроном MAGURA V5

Бійці Головного управління розвідки Міністерства оборони України у ніч з 8 на 9 серпня знищили російський швидкісний катер проєкту КС 701 типу “Тунєц”. Катер базувався поблизу Чорноморського в т.о. Криму. Про це 10 серпня повідомила пресслужба ГУР МОУ.

Морський дрон MAGURA V5

Розвідникам зі спецпідрозділу “Group 13” ГУР МО України вдалося знищити катер росіян завдяки морському дрону MAGURA V5. Внаслідок операції також пошкоджень зазнали ще три плавзасоби окупантів. Їхній тип встановлюється. Загалом за допомогою цих морських дронів українського виробництва успішно уражено 18 суден держави-агресор, 9 з них ― знищені.

Це вже не перший впольований біля берегів півострова “Тунєц”: два російських судна такого типу розвідники знищили, а ще два ― пошкодили у травні 2024 року. Швидкісні транспортно-десантні катери проєкту КС 701 росіяни в окупованому Криму використовували для патрулювання акваторії та логістики. Нагадаємо, що міжнародні експерти визнали новітню ударну платформу MAGURA V5 найрезультативнішим дроном у російсько-українській війні” — йдеться в повідомленні ГУР.

До слова, спецпризначенці ГУР МО України вранці, 9 серпня, провели успішний рейд на тимчасово окуповану Кінбурнську косу, що на Миколаївщині. ГУРівці знищили шість одиниць техніки та ліквідували близько 30 окупантів.