• Головна
  • Війна
  • Володимир Зеленський підтвердив наявність F-16 в Україні

Володимир Зеленський підтвердив наявність F-16 в Україні

Президент опублікував відео літаків, на яких уже нанесено українську символіку

У неділю, 4 серпня, Президент України Володимир Зеленський підтвердив інформацію про те, що перші літаки F-16 вже в Україні. Також Володимир Зеленський опублікував відео, де показав F-16 з українськими знаками розрізнення.

F-16 в Україні

F-16 в Україні. Ми забезпечили це. Я пишаюсь усіма нашими хлопцями, які якісно опановують ці літаки і вже почали їх використовувати для нашої держави. Я дякую нашій команді за цей результат” — йдеться в повідомленні президента.

Також Володимир Зеленський подякував країнам-партнерам, які першими відгукнулись на запит України. “Я дякую всім партнерам, які справді дієво допомагають із F-16, і першим державам, які акцептували наш запит про надання літаків – Данія, Нідерланди, Сполучені Штати, – і всі наші партнери – ми цінуємо вашу підтримку” — зазначено в повідолменні Зеленського.

Нагадаємо, 31 липня видання Bloomberg повідомило, Україна, після тривалого очікування, отримала першу партію винищувачів F-16. Кінцевим терміном передачі військових літаків американського виробництва називали кінець липня. І цих термінів дотримано, зауважили у виданні.