• Головна
  • Війна
  • Уряд дав можливість ввозити військові товари через усі пункти пропуску

Уряд дав можливість ввозити військові товари через усі пункти пропуску

Це дозволить оптимізувати логістику постачання товарів військового призначення

У пʼятницю, 2 серпня, Кабінет міністрів України дозволив ввозити товари військового призначення через усі пункти пропуску на кордоні. Це рішення дозволить оптимізувати логістику і уникнути проблем через можливі блокування кордону. Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів України.

Рішення уряду — наслідок блокування пунктів пропуску

Як зазначили в Мінфіні, тепер через усі пропускні пункти можна безперешкодно перевозити військові товари. “Завдяки прийнятим змінам підприємства, що забезпечують обороноздатність держави, при переміщенні товарів зможуть: уникати ускладнень внаслідок форс-мажорних обставин, пов’язаних з блокуванням пунктів пропуску через державний кордон України. Оптимізувати логістику постачання товарів військового призначення, що зекономить час і кошти” — йдеться в повідомленні міністерства.

Раніше на кордоні з Польщею можна було ввозити військові товари через Краківець, Рава-Руська, Шегині та Ягодин. На кордоні зі Словаччиною через пункти Малий Березний і Ужгород. На українсько-румунському кордоні через Дякове та Порубне. Через кордон з Угорщиною можна було лише через Чоп.

До слова, в Україні з 2007 року існує затверджений урядом список товарів військового призначення. Товари зі списку підлягають державному контролю під час перевезення їх з-за кордону і за кордон.

Нагадаємо, нещодавно Кабінет міністрів вніс зміни до постанови, що суттєво спрощують отримання статусу учасника бойових дій для деяких категорій громадян. Відтепер захисники та захисниці, які служили або служать у Силах безпеки та оборони, не повинні самостійно збирати документи для отримання статусу УБД. Цю функцію виконуватимуть спеціальні комісії, що ухвалюють рішення щодо надання статусу.