В Україну повернули 250 тіл полеглих захисників

Правоохоронці та судово-медичні експерти ще встановлятимуть особи загиблих

У пʼятницю, 2 серпня, на підконтрольну Україні територію вдалося повернути 250 тіл загиблих воїнів. Заходи з репатріації відбувалися згідно з нормами Женевської конвенції. Про це повідомила пресслужба Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

Встановлення осіб загиблих

На рідну землю вдалося повернути тіла загиблих Захисників з Луганського, Бахмутського, Мар’їнського, Авдіївського, Херсонського, Запорізького напрямків, а також з Маріуполя, Горлівки та з моргів на території держави-агресорки” — йдеться у повідомленні штабу

Передача тіл загиблих військових здійснювалась відповідно до норм Женевських конвенцій. Тіла та останки перевезуть до державних установ, де правоохоронці та судово-медичні експерти встановлять особи загиблих. Після ідентифікації тіла передадуть рідним для поховання.

Нагадаємо, нещодавно українські журналісти дізналися від родин загиблих військових, що Росія повертає тіла воїнів без внутрішніх органів. Це підтверджує той факт, що чорний ринок трансплантології органів Російської Федерації працює і з нашими військовополоненими.