За ніч сили ППО збили 89 з 89 “шахедів”

Також оборонці неба збили одну керовану авіаційну ракету

У ніч на середу, 31 липня, росіяни атакували Україну керованою авіаційною ракетою Х-59 із повітряного простору окупованої Херсонщини та 89-ма ударними БпЛА типу Shahed із чотирьох напрямків, повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук.

Основний напрямок удару – Київщина

Основним напрямком удару російських військових була Київщина. Ворог запускав БпЛА з районів Єйська, Сеща, Курська, Приморсько-Ахтарська. Також ППО збила одну авіаційну ракету, яка летіла на Миколаївщину.

Це одна із наймасованіших атак ударних БпЛА. Таку ж кількість “шахедів” ворог застосовував у новорічну ніч 1 січня 2024 року. Як тоді, сьогодні українська протиповітряна оборона вистояла і відбила масовану атаку ворожих безпілотників. З 89 ударних безпілотників, виявлених радіолокаційними підрозділами Повітряних Сил, збито усі 89” — йдеться у повідомленні Миколи Олещука.

До відбиття повітряного нападу залучались мобільні вогневі групи усіх Сил оборони України, тактична авіація Повітряних Сил та армійська авіація Сухопутних військ, зенітні ракетні підрозділи та РЕБ Повітряних Сил.