• Головна
  • Війна
  • Офіцери 80-ї бригади ДШВ закликали командування ЗСУ не звільняти комбрига Ішкулова

Офіцери 80-ї бригади ДШВ закликали командування ЗСУ не звільняти комбрига Ішкулова

Причиною для звернення стали чутки про можливе звільнення комбрига

Командири батальйонів та дивізіонів 80-ї окремої десантно-штурмової Галицької бригади виступила проти ймовірного зняття з посади комбрига, полковника Еміля Ішкулова. Про це йдеться у зверненні, яке опублікувала “Українська правда”. За даними авторів звернення, причина можливого звільнення полягає в тому, що Ішкулов виступив проти завдання, яке було неспівмірне з можливостями бригади.

"Нашу бригаду очолює професійний військовий, офіцер-десантник, полковник Ішкулов Еміль Шамільович, який пройшов всі командирські ланки – від командира розвідувального взводу до бойової бригади. Він знає, що таке вести людей за собою, в тому числі і в тил ворога. Знає, що таке ворожий полон, він нагороджений численними державними та відомчими нагородами, серед яких Народний Герой та орден Богдана Хмельницького трьох ступенів”, — заявили офіцери бригади.

За словами бійців, Ішкулов є командиром, який детально планує всі операції та життя особового складу для нього є на першому місці.

Це професійний військовий, який розуміє сучасне поле бою та адекватно реагує на виклики російсько-української війни. Ми не розуміємо чому командири, які користуються беззаперечним авторитетом серед особового складу, які мають звитяжний бойовий шлях та досвід великої війни – не угодні для вищого керівництва ЗСУ, адже не бояться озвучувати проблемні питання та доповідати реальний стан справ, не займаються замилюванням очей та не кладуть бездумно людей на шляху до чергових погонів та орденів”, — йдеться в заяві. 

Відтак офіцери бригади вимагають від командування ЗСУ залишити полковника Ішкулова на посаді командира 80 окремої десантно-штурмової Галицької бригади й заявляють про свою готовність й надалі готові виконувати під його командуванням бойові завдання та звільняти українську землю від російських окупантів.

Еміль Ішкулов очолює бригаду з кінця 2022 року. До цього служив у 25 та 81 бригадах. 

P.S. Через кілька годин після публікації звернення командування десантно-штурмових військ ЗСУ повідомило, що Еміля Ішкулова як досвідченого і талановитого командира переведуть на вищу посаду.