• Головна
  • Війна
  • Росія під час обмінів повертає тіла військовополонених без органів

Росія під час обмінів повертає тіла військовополонених без органів

Ймовірно, що вилучені органи використовують для трансплантації

Родичі військовополонених захисників повідомляють, що Росія повертає тіла воїнів без внутрішніх органів. Про це 24 липня повідомив кореспондент Укрінформу із зустрічі в Анкарі представників родин військовополонених із Надзвичайним та Повноважним послом України в Туреччині Василем Боднаром.

“Ми отримуємо не тільки закатовані тіла, а тіла, які, на жаль, без органів. Тобто це підтверджує той факт, що чорний ринок трансплантології органів Російської Федерації працює. І, на жаль, працює з нашими військовополоненими”, - сказала дружина одного з військовополонених захисників Маріупольського гарнізону.

На зустрічі вона звернулася до Президента Туреччини з проханням підтримати створення змішаної медичної комісії, яка стежитиме за станом здоров'я як українських, так і російських військовополонених.

“Одна з основних вимог — це створити міжнародну медичну комісію, яка б досліджувала стан перебування наших військовополонених і допомагала їм боротися з проблемами зі здоров'ям… І це один з меседжів, який був донесений до турецької сторони”, - сказав посол України в Туреччині Василь Боднар.

Дипломат висловив сподівання, що Туреччина активно долучиться до допомоги членам родин військовополонених, щоб зібрати інформацію про їхніх рідних і домогтися обмінів.

Нагадаємо, 14 червня в Україну повернули тіла 254 загиблих захисників. Більшість з них загинули під час боїв на Донецькому напрямку.