• Головна
  • Війна
  • У порталі Дія тепер можна забронювати військовозобов’язаних працівників

У порталі Дія тепер можна забронювати військовозобов’язаних працівників

Раніше ця процедура могла тривати тижнями

У порталі Дія відтепер можна забронювати військовозобов’язаних працівників. Про це 17 липня повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Запустили один із найочікуваніших сервісів у Дії — електронне бронювання. Відсьогодні керівники компаній, які є критично важливим для економіки України або працюють на потреби Сил оборони, зможуть забронювати своїх співробітників за кілька кліків на порталі Дія”, — написав міністр.

Щоб забронювати працівників, потрібно подати заяву на порталі. Система автоматично перевірить, чи відповідають вони вимогам, та надішле результат щодо кожного співробітника в особистий кабінет. Якщо відповідь позитивна — у працівника оновиться інформація в застосунку Резерв+.

Раніше бронювання працівника тривали тижнями: роботодавець збирав папери, підписи та чекав на результат. Міністерство автоматизувало всі можливі процеси, прибрало людський фактор та зробило процес прозорим і швидким. Під час бета-тестування перевірили, як працює сервіс, весь процес електронного бронювання триває до години.

Зараз сервіс доступний для критично важливих підприємств, далі працюватимемо над розширенням категорій підприємств", — пообіцяв Михайло Федоров.

Про те, як працює бронювання, — у відео.