В Україну повернули ще 95 військовополонених

Обмін відбувся за посередництва Обʼєднаних арабських еміратів

У середу, 17 липня, на підконтрольну територію України вдалось повернути 95 українських військовополонених. Обмін відбувся за посередництва Обʼєднаних арабських еміратів, повідомив президент України Володимир Зеленський.

Про обмін

З полону вдалось повернути воїнів з різних підрозділів. “Продовжуємо повертати наших людей додому. Ще 95 захисників звільнені з російського полону. Це воїни Збройних Сил України, Національної гвардії, прикордонники. Хоч би як складно це було, шукаємо кожного, хто може бути в полоні. Маємо повернути всіх” — йдеться в повідомленні Володимира Зеленського.

Фото: Володимир Зеленський

Усі звільнені цього разу — чоловіки: 88 рядових та сержантів, семеро офіцерів. Серед наших хлопців, які отримали нарешті свободу, 23 людини боронили Маріуполь (з них тринадцятеро – оборонці “Азовсталі”), 41 воював на донецькому напрямку, по дев’ятеро – на луганському та запорізькому, по троє – на херсонському та харківському” — зазначила пресслужба Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

Нагадаємо, 25 червня у межах обміну 90 українців повернулися додому з російського полону. Серед звільнених були воїни Збройних Сил України, ВМС, Нацгвардії, тероборонці та прикордонники: захисники Маріуполя, ЧАЕС, Херсонського, Донецького, Харківського, Запорізького та Луганського напрямків.