• Головна
  • Війна
  • Генштаб перевірить ситуацію в 59 ОМПБр після звернення Катерини Поліщук

Генштаб перевірить ситуацію в 59 ОМПБр після звернення Катерини Поліщук

Керівництво бригади звинувачують в невиправданих втратах особового складу

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський вирішив перевірити ситуацію в 59 окремій мотопіхотній бригаді ім. Якова Гандзюка та з'ясувати обставини нещодавніх втрат серед особового складу. Про це 15 липня повідомила пресслужба Генштабу ЗСУ. “Головнокомандувачем ЗС України прийнято рішення щодо виїзду в зону відповідальності з'єднання комплексної робочої групи на чолі з начальником Військової служби правопорядку ЗС України”, — йдеться у повідомленні.

Перевірка після звернення Катерини “Пташки” Поліщук

Українська парамедикиня та захисниця “Азовсталі” Катерина “Пташка” Поліщук, яка служила в 59-й бригаді, 14 липня опублікувала звернення до Президента України Володимира Зеленського. Вона просила усунути від керівництва бригадою Богдана Шевчука через недбалість і нехтування особовим складом бригади. Також Катерина Поліщук повідомила, що припиняє співпрацю з 59 бригадою.

Оскільки тисячі військовослужбовців досі залишаються виконувати бойові завдання в зоні ведення бойових дій під керівництвом Шевчука, прошу Вас, пане Верховний Головнокомандувачу, звернути увагу та провести службову перевірку за фактами злочинних наказів, свідомої недбалості, нехтування життям та здоровʼям особового складу, дії, що призвели до гибелі великої кількості військовослужбовців, в тому числі і з високих керівних посад, егоїзм, сліпий карʼєризм, усунення всіх “незгодних” командирів, пригнічення бойового духу та приниження особового складу повною байдужістю до основної мети військовослужбовців та його, як командира у війні з ворогом”, — написала Катерина Поліщук.

До слова, Богдана Шевчука призначили керувати бригадою в квітні 2024 року. Його попередником був Герой України Вадим Сухаревський, який в лютому 2024 року очолив новостворені Сили безпілотних систем ЗСУ.