• Головна
  • Війна
  • За два дні Сили оборони успішно уразили дев’ять цілей на території Росії

За два дні Сили оборони успішно уразили дев’ять цілей на території Росії

ЗСУ завдали 6 ударів по об'єктах нафтової промисловості росіян і трьох військових обʼєктах

У пʼятницю, 21 червня, Генеральний штаб Збройних сил України підтвердив низку успішних атак на стратегічні й військові обʼєкти противника на території Росії і т.о. Криму. Сили оборони за два дні уразили шість обʼєктів нафтової промисловості й три військових обʼєкти. Про це повідомила пресслужба Генштабу ЗСУ.

Цілі, які вразили Сили оборони

У ніч на 20 червня підрозділи ЗСУ та СБУ атакували склад пально-мастильних матеріалів в Тамбовській області, а також нафтобазу “Енемська” в Республіці Адигея.

В районі нафтобази “Енемська” зафіксовано щонайменше п'ять вибухів, після чого почалася пожежа. Підтверджується також ураження складу пально-мастильних матеріалів противника в Тамбовській області. Відомо про пошкодження як мінімум однієї місткості із нафтопродуктами”, — зазначається у повідомленні Генштабу.

Наступної ночі, 21 червня, українські БпЛА атакували Афіпський, Ільський, Краснодарський та Астраханський нафтопереробні заводи. Також завдано ударів по радіолокаційних станціях і центрах радіоелектронної розвідки російської армії в Брянській області та Криму.

Сьогодні вночі, 21 червня, Сили оборони завдали успішного удару по місцях зберігання та підготовки до застосування “Shahed-136/Герань-2”, навчальних корпусах, пунктах управління та зв’язку розрахунків цих БпЛА, що розташовані в Краснодарському краї. За результатами бойової роботи зафіксовано серію вибухів та пожежу з подальшою детонацією” — йдеться в повідомленні Генерального штабу.

Нагадаємо, в кінці травня ударна група угруповання сил і засобів Військово-Морських сил ЗС України уразила поромну переправу і нафтовий термінал порту "Кавказ", розташований в Краснодарському краї Росії.