• Головна
  • Війна
  • Після прощання з Іриною Цибух литовський журналіст вирішив піти на фронт парамедиком

Після прощання з Іриною Цибух литовський журналіст вирішив піти на фронт парамедиком

До цього Міндаугас Йошунас протягом двох років волонтерив та збирав гроші, щоб допомогти українській армії

У понеділок, 3 червня, литовський журналіст та волонтер Міндаугас Йошунас заявив про своє рішення добровільно долучитися до лав ЗСУ та стати парамедиком на фронті. На такий крок його надихнула смерть “Госпітальєрки“ Ірини Цибух. Про вступ до лав ЗСУ журналіст повідомив у відеозверненні на своїй сторінці Facebook, яке записав після прощання із загиблою парамедикинею.

"Я хотів би зробити коротку заяву. Те, що я зараз скажу, може когось здивувати, а для когось не стане великою несподіванкою. Я вирішив піти в армію. І пройти курси, щоб допомагати парамедикам на фронті", — розповів Міндаугас Йошунас. Він зазначив, що на це рішення його надихнула історія Ірини Цибух — парамедикині медичного батальйону “Госпітальєри“, яка загинула 29 травня на Харківщині.

“Смерть цієї Героїні спонукала мене до мобілізації. Служба на фронті – це більше про життя і надію, ніж про смерть і біль. Навіть коли доводиться залишати цей світ, мова йде про життя. Чому? Тому що своєю службою на фронті ти рятуєш життя незліченної кількості людей, а що може бути прекраснішим, ніж дарувати життя людям щодня”, — додав журналіст.

До свого рішення мобілізуватися й стати парамедиком Міндаугас Йошунас протягом двох років був волонтером та допомагав збирати гроші на потреби ЗСУ. Журналіст пообіцяв розповідати своїй аудиторії про етапи проходження своєї військової служби.

Нагадаємо, Ірина Цибух була парамедикинею медичного батальйону “Госпітальєри“. Вона загинула 29 травня під час ротації на Харківському напрямку. У понеділок, 3 червня, у Львові відбулося прощання з Іриною Цибух, яке окрім рідних, друзів та військових відвідали й багато містян.