• Головна
  • Війна
  • Німеччина і США дозволили Україні бити своєю зброєю по території Росії

Німеччина і США дозволили Україні бити своєю зброєю по території Росії

Однак застосовувати її ЗСУ можуть лише при обороні Харківщини

Німецький уряд дозволив Україні застосовувати німецьку зброю для ударів по території Росії. Про це 31 травня повідомило Громадське з посиланням на речника уряду Німеччини Штеффена Гебештрайта.

За словами чиновника, Німеччина домовилася з Україною, що та використовуватиме німецьку зброю “відповідно до міжнародного права” для захисту від російських ударів, які завдають із прикордонних територій Росії поблизу Харківщини. «Ми разом переконані, що Україна має право, згідно з міжнародним правом, захищатися від цих атак», — сказав речник.

До слова, раніше офіційний представник США підтвердив, що Джо Байден дозволив "використовувати надану зброю для цілей протидії вогню в Харківській області", Про це у соцмережі Х повідомив журналіст "Голосу Америки" Остап Яриш. З його слів, Джо Байден нещодавно доручив своїй команді забезпечити, щоб Україна могла використовувати надану зброю для контрвогню в Харківській області, щоб Україна могла завдати удару у відповідь російським силам, які їх атакують. Згодом цю інформацію підтвердив речник президента Володимира Зеленського Сергій Никифоров.