• Головна
  • Війна
  • 710 тис. військовозобовʼязаних українців зняли з безпідставного розшуку

710 тис. військовозобовʼязаних українців зняли з безпідставного розшуку

Розвʼязати проблему допоміг застосунок Резерв+

710 тис. військовозобовʼязаних зняли з безпідставного розшуку завдяки застосунку для оновлення даних Резерв+, повідомила заступниця міністра оборони з питань цифровізації Катерина Черногоренко, 29 травня.

Допоміг Резерв+

За словами заступниці міністра, статус “в розшуку”, безпідставно отримали військовослужбовці, дані яких не були оцифровані своєчасно. “Застосунок Резерв+ допоміг розв'язувати цю проблему. Радимо авторизуватись у застосунку повторно, щоб побачити свій оновлений статус” — зазначила Катерина Черногоренко. Також посадовиця наголосила, якщо людину зняли з розшуку, то до ТЦК звертатись не потрібно.

До слова, Катерина Черногоренко додала, що в державних реєстрах багато помилок внаслідок людського фактора. “Якщо людина порушувала правила військового обліку — наприклад, ігнорувала повістки, ТЦК зверталось до Національної поліції. Але фактично кількість таких звернень становить близько 25%” — розповіла заступниця міністра оборони.

Нагадаємо, в Резерв+ вже понад мільйон військовозобовʼязаних оновили свої дані. Окрім України, застосунком найчастіше користуються в Польщі, Німеччині, Канаді, Сполучених Штатах, Чехії. Незабаром в застосунку зʼявиться військово-обліковий документ, який матиме таку ж юридичну силу, як паперовий.