Сили ППО збили над Україною 13 російських дронів

Росіяни атакували дронами Миколаївську, Кіровоградську та Рівненську області

У ніч на середу, 29 травня, окупанти атакували Україну ударними БпЛА типу «Shahed-131/136». Вороги атакували безпілотниками три області. Силам протиповітряної оборони вдалося знищити 13 ворожих дронів, повідомила пресслужба Повітряних сил ЗСУ.

Загалом росіяни запустили по Україні 14 ударних БпЛА типу «Shahed-131/136». Запуск окупанти здійснили з району Приморсько-Ахтарськ на території Російської Федерації.

“До відбиття повітряного нападу противника залучались винищувальна авіація, зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил, мобільні вогневі групи Сил оборони України та підрозділи радіоелектронної боротьби. В результаті протиповітряного бою збито 13 «шахедів» у Миколаївській, Кіровоградській та Рівненській областях”, — розповіли у Повітряних силах ЗСУ.

Зокрема, на Миколаївщині сили ППО знищили 11 БпЛА. Один, який не вдалося збити, влучив у двоповерхову будівлю в Очакові. В будівлі розташовані магазин та фітнес-зал, які не працювали. Внаслідок влучання виникла пожежа, її загасили працівники ДСНС. Під час влучання та пожежі ніхто не постраждав, повідомив очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім.