• Головна
  • Війна
  • Ще з двох міст на Сумщині розпочинається евакуація людей

Ще з двох міст на Сумщині розпочинається евакуація людей

З початку року на Сумщині від ворожих обстрілів та авіаційних ударів загинуло понад 40 людей

На Сумщині розпочали евакуацію з міст Білопілля та Ворожба. Про це ввечері 13 травня повідомили на сторінці Сумської обласної військової адміністрації. Наразі в громадах триває оповіщення населення про евакуацію.

“Ми маємо захищати своє населення. Це не примусова, а завчасна добровільна евакуація з тих населених пунктів, де значно збільшилась кількість обстрілів”, – зазначив начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх.

Крім того, в області продовжується евакуація населення з прикордонних громад у межах 5-кілометрової зони від кордону з Росією. Вона розпочалась ще в липні 2023 року. Під евакуацію підпадають жителі 115 прикордонних населених пунктів у 15 громадах чотирьох районів області. Вони перебувають під постійним ворожим обстрілом.

У Сумській обласній військовій адміністрації зазначають, що з січня до квітня 2024 року на Сумщині від ворожих обстрілів та авіаційних ударів загинуло 40 жителів, поранено – 110, в тому числі 13 дітей. За минулий тиждень загинуло 3 людей, поранено 7, з них 3 дітей.

Нагадаємо, 26 квітня двоє жінок загинули від російського обстрілу Білопілля на Сумщині. Одна загинула на місці, інша — під час транспортування до лікарні в Сумах.