• Головна
  • Війна
  • Дві київські лікарні терміново евакуюють через загрозу ворожої атаки

Дві київські лікарні терміново евакуюють через загрозу ворожої атаки

Інформацію про можливу атаку по лікарнях поширили інтернет-ЗМІ

У п’ятницю, 26 квітня, з двох лікарень Києва, одна з яких дитяча, почали евакуйовувати пацієнтів в інші медичні заклади через загрозу російської атаки. Як повідомили на сайті Київської міської ради, таке рішення прийняли після поширення в інтернеті відео, де “фактично анонсований удар ворога по цих медичних закладах“.

“Місто терміново розпочинає евакуацію двох лікарень, одна з яких — дитяча, розташованих на вулиці Богатирській. Це пов'язано з відео, яке масово поширюється в інтернет-медіа, де фактично анонсований удар ворога по цих медичних закладах, і що, нібито, в цих лікарнях перебувають військові“, — розповіли у Київській міській раді. Йдеться про фрагмент промови білоруського КГБ Івана Тертеля, під час якої він назвав українських військових “терористами, які ховаються за спинами дітей“.

У міськраді це відео назвали провокацією та спробою виправдати удари по цивільній інфраструктурі. Пацієнтів та працівників обох лікарень, евакуюють до інших медичних закладів міста, щоб убезпечити у випадку, якщо погрози ворога справдяться.