• Головна
  • Війна
  • Внаслідок атаки по Харкову загинули четверо людей, зокрема троє рятувальників

Внаслідок атаки по Харкову загинули четверо людей, зокрема троє рятувальників

Працівники ДСНС загинули під час повторного удару безпілотниками по місту

У ніч на четвер, 4 квітня, росіяни атакували Харків дронами. Внаслідок атаки загинули четверо людей, троє з них — це рятувальники, які приїхали на допомогу до будинку, в який влучили безпілотники, повідомив міський голова Харкова, Ігор Терехов.

За словами міського голови, росіяни влучили безпілотними дронами типу Shahed по щонайменше трьох житлових будинках у Харкові. Перші вибухи пролунали близько 01:03, а повторний — о 01:50. На місцях влучань виникли пожежі.

Фото будинку, в який влучили російські шахеди Фото: Головне управління ДСНС України у Львівській області

Один із дронів влучив у триповерховий житловий будинок. Вибухова хвиля частково зруйнувала дах та верхній поверх будівлі. Одного з мешканців будинку — 67-річного чоловіка, який проживав на третьому поверсі, — завалило плитами перекриття будинку. Рятувальникам вдалося вивільнити потерпілого з-під завалів, його передали медикам. “На щастя чоловік отримав незначні ушкодження“, — додали в ДСНС.

Ще один “шахед“ влучив у 14-поверховий будинок та пошкодив чотири поверхи — з 8 по 12. Внаслідок удару загинула 68-річна мешканка цього будинку. Також, під час повторного удару по одному з будинків, загинули троє рятувальників, які приїхали ліквідовувати наслідки атаки. Ще 12 людей отримали поранення. Серед постраждалих працівник ДСНС, поліцейський, медсестра Обласного центру екстреної медичної допомоги, а також дев’ятеро мирних мешканців.

Оновлено. Згодом Міністерство внутрішніх справ повідомило імена рятувальників, які загинули під час повторного удару росіян по житловому будинку. Це були 52-річний Владислав Логінов, 32-річний Сергій Байдалінов та 41-річний Володимир Матюшенко. “Вся велика родина МВС співчуває горю близьких загиблих“, — додали у міністерстві.