• Головна
  • Війна
  • ЗСУ збили над Чорним морем російський дрон “Форпост”

ЗСУ збили над Чорним морем російський дрон “Форпост”

Збити дрон вдалося воїнам Одеської зенітної ракетної бригади

Українські зенітники знищили в акваторії Чорного моря ударно-розвідувальний безпілотник російських загарбників "Форпост". Про це у понеділок, 1 квітня, повідомило Повітряне командування "Південь".

"Упродовж дня, 1 квітня 2024 року, воїнами зенітної ракетної Одеської бригади знищено російський ударно-розвідувальний БПЛА "Форпост" в акваторії Чорного моря", – йдеться у повідомленні. 

“БпЛА “Форпост” — тактичний ударно-розвідувальний безпілотний літальний апарат, виготовлений на базі ізраїльських дронів Searcher. Його злітна маса може складати 500 кг з тривалістю польоту до 18 години на висоті до 6000 метрів. Він може використовувати керовані авіабомби з лазерним наведенням. Після початку повномасштабного вторгнення перший “Форпост” ЗСУ збили 11 березня 2022 року у Житомирській області. Загалом станом на вересень 2023 року в Україні було знищено 6 “Форпостів”.

Нагадаємо, що в пʼятницю, 29 березня, росіяни атакували Одещину двома керованими авіаційними ракетами Х-59 з акваторії Чорного моря. Одеська ракетно-зенітна бригада збила обидві цілі, проте уламки впали на території міста, постраждало троє людей.