• Головна
  • Війна
  • Львівські десантники та артилеристи знищили у Бахмуті експериментальну російську техніку

Львівські десантники та артилеристи знищили у Бахмуті експериментальну російську техніку

Росіяни встановили морський бомбомет на вантажівку “Урал”

Чергову рідкісну одиницю російської військової техніки — самохідну бомбометну установку — виявили аеророзвідники 80-ї Галицької бригади. Після цього гармаші 45-ї артилерійської бригади знищили машину в тимчасово окупованому Бахмуті. Відео ураження оприлюднила служба зв’язків з громадськістю 80-ї окремої десантно-штурмової Галицької бригади ДШВ ЗС України.

“Московити втрачаючи в боях велику кількість різної військової техніки та артилерійських систем, вдаються до експериментів”, — йдеться у повідомленні 80-ї бригади.

Морську бомбометну установку РБУ-6000, яку розробили в 1960-их роках для боротьби з підводними човнами, росіяни встановили на вантажівку “Урал”. Морським озброєнням на сухопутній техніці росіяни планували завдати удар по позиціях ЗСУ, але завдяки пильності та влучності наших оборонців техніка ворога була завчасно знищена. Вперше про спроби використання РБУ-6000 на шасі вантажівок стало відомо у січні 2024 року.

Нагадаємо, що нещодавно військові 80-ї окремої десантно-штурмової Галицької бригади ДШВ ЗС України зупинили наступ російських окупантів на Бахмутському напрямку. Протитанкісти та оператори БПЛА знищили кілька одиниць ворожої техніки та змусили решту окупантів відступити.