• Головна
  • Війна
  • Бійці 54 ОМБр знищують росіян та техніку за допомогою дронів «Вій»

Бійці 54 ОМБр знищують росіян та техніку за допомогою дронів «Вій»

Бійці, зокрема, поцілили по російських бліндажах

Бійці батальйону К-2 54-ї механізованої бригади ЗСУ знищують росіян та їхню техніку за допомогою дронів «Вій», які бійцям передав Благодійний фонд Козицького. Відео із роботою українських військових опублікував очільник Львівської ОВА Максим Козицький у неділю, 17 березня

На оприлюдненому відео видно, як бійці батальйону за допомогою FPV-дронів полюють за росіянами та уражають їхні позиції.

Допомога ЗСУ від Благодійного фонду Козицького

Очільник Львівської ОВА пояснив, що торік Благодійний фонд Козицького «Ми і світ» пожертвував близько 1,5 млн доларів на допомогу ЗСУ. В рамках допомоги для ЗСУ вдалося виготовити та відправити 1,2 тис. дронів-камікадзе «Вій», 100 дронів Mavik, 20 автомобілів, компʼютери, зарядні станції тощо.

«Цього року продовжуємо виготовляти FPV-дрони. Зі січня це вже понад 350 одиниць. Працюємо над тим, щоб запустити виробництво плат для цих безпілотників. Плати – це те, що називають “мізками” дронів і сьогодні абсолютну більшість з них доводиться закуповувати в Китаї. Плануємо налагодити таке виробництво в Україні до кінця року», — написав Козицький.