• Головна
  • Війна
  • Повітряні сили ЗСУ за ніч збили 38 російських дронів Shahed

Повітряні сили ЗСУ за ніч збили 38 російських дронів Shahed

Внаслідок атаки були влучання у Сумах та на Харківщині

У ніч на середу, 6 березня, росіяни атакували Україну зенітними ракетами та безпілотниками. Українським військовим вдалося збити 38 російських ударних дронів, повідомили у Повітряних силах ЗСУ. Під час ворожої атаки влучання ворожих безпілотників та їхніх уламків зафіксували у Сумах та на Харківщині.

Ударні безпілотники типу Shahed росіяни запустили з Криму та з території РФ. Всього вони випустили 42 дрони, які намагалися атакувати південні, центральні та північні області України. Також окупанти атакували п’ятьма зенітними керованими ракетами С-300. Їх запустили з тимчасово окупованої Донеччини.

Військові з Повітряних сил ЗСУ відбили атаку дронів. Вони збили 38 з 42 російських безпілотників у межах Дніпропетровської, Одеської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської, Харківської, Вінницької та Сумської областей. Ракети збити не вдалося.

Внаслідок нічної повітряної атаки росіян фіксували влучання ворожих безпілотників у Сумах та на Харківщині. Сумська обласна військова адміністрація повідомила про три влучання в обласному центрі. Четверо людей отримали поранення. “На місцях працюють усі аварійно-рятувальні служби. Постраждалим надається необхідна медична допомога. Наслідки авіаційних ударів уточнюються“, — написали в ОВА.

На Харківщині ворожі безпілотники поцілили у будівлі дитячого садку та ліцею в селі Мартове. Самі будівлі пошкоджені, та оскільки на момент влучання там нікого не було, ніхто з людей не постраждав. У Харківській обласній прокуратурі повідомили, що на місці знайшли уламки чотирьох БПЛА.

Також про влучання повідомили у Хмельницькій ОВА. Уламки ворожих дронів пошкодили об’єкт інфраструктури та приватний будинок. Також кілька населених пунктів залишилися без електроенергії. Попри це, під час атаки ніхто не загинув та не постраждав.