• Головна
  • Війна
  • В України з’явилася зброя, яка б’є росіян на відстані 700 км

В України з’явилася зброя, яка б’є росіян на відстані 700 км

Зараз на ОПК працюють 500 підприємств у всій країні — 100 державних і 400 приватних

У 2024 році Україна наростить оборонну промисловість ушестеро та розпочне випускати наземні дрони. Також у країні з'явилися далекобійні ракети, які сягають цілей на 700 км. Про це міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін заявив під час форуму "Україна. Рік 2024", передає кореспондентка Суспільного.

Міністр анонсував, що у 2024 році Україна виготовлятиме нову гібридну ППО. Його виробляють у співпраці з західними партнерами, беручи за основу старі радянські машини або західні системи. Щодо протиповітряної оборони вже є 5 проєктів, зазначив урядовець.

"Найважливіша програма — ракетна. У нас зʼявилася далекобійна зброя, яка уражає цілі на 700 км", — розповів Камишін. Він надав також кілька цифр щодо розвитку оборонної промисловості в Україні. Зараз на ОПК працюють 500 підприємств у всій країні — 100 державних і 400 приватних. "Оборонка" виробила втричі більше засобів у 2023 році, ніж у 2022-му. А спроможність цього року зросла в 6 разів. На ОПК працюють нині близько 300 тисяч конструкторів, робітників, науковців.

"Головна номенклатура, на яку чекає наш фронт, — боєприпаси. За минулий рік ми їх суттєво наростили. Мінометні — у 42 рази, артилерійські — у 2,8 раза", — говорить Камишін. Він підкреслив, що як би Україна не збільшила виробництва боєприпасів, потреба фронту більша, ніж виробничі спроможності США та ЄС разом узятих.