• Головна
  • Війна
  • Зеленський вперше прокоментував можливе звільнення Залужного

Зеленський вперше прокоментував можливе звільнення Залужного

Президент підтвердив, що думає про заміну головнокомандувача ЗСУ

Президент Володимир Зеленський вперше прокоментував інформацію про можливе звільнення головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Йдеться про заміну не однієї людини, а цілого напрямку керівництва країни, заявив Зеленський в інтерв’ю італійському телеканалу Rai 1.

"Це питання, яке стосується людей, які повинні очолити Україну. Однозначно потрібне перезавантаження, новий початок. Я маю на увазі щось серйозне, що стосується не однієї людини, а напряму керівництва країни", — сказав президент.

Відповідаючи на запитання про можливе звільнення Валерія Залужного Володимир Зеленський пояснив, що йдеться про заміну керівників не лише у війську. “Коли ми говоримо про це, я маю на увазі заміну низки державних керівників, не тільки в одному секторі, як військо. Я думаю про цю заміну, але тут не можна сказати, що ми замінили одну людину”, — зауважив Зеленський.

Президент запевнив, що для перемоги України “усім потрібно рухатися в одному напрямку”, тому він думає про перезапуск, який також стосується керівництва країни.

“Якщо ми хочемо перемогти, ми всі повинні рухатися в одному напрямку, бути впевненими в перемозі, ми не повинні падати духом, підводити себе, ми повинні мати правильну позитивну енергію... тому я говорю про перезапуск, заміну. Маю на увазі щось серйозне, що стосується не однієї людини, а напряму керівництва країни”, — пояснив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, чутки про звільнення головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного неодноразово ширилися раніше. Наприкінці січня у соцмережах знову з’явилася інформація про відставку Залужного, проте речник президента Сергій Никифоров її заперечив.