• Головна
  • Війна
  • Військовослужбовицям Збройних Сил вперше почали видавати жіночу військову форму

Військовослужбовицям Збройних Сил вперше почали видавати жіночу військову форму

Костюми виготовляють у розмірах від 40 до 64, на зріст від 146 до 188 сантиметрів

Військовослужбовиці Збройних Сил України вперше отримали комплекти літніх польових костюмів, які виготовлені з урахуванням будови жіночого тіла. Про це повідомили в Міністерстві оборони України, у четвер, 1 лютого.

Нову форму пошили в такий спосіб, щоб жінки-військові почувалися комфортно під час виконання завдань в польових умовах та пунктах постійної дислокації. “Це дуже важливо, адже в українській армії нині несуть службу десятки тисяч жінок. З них близько п’яти тисяч перебувають на передовій, і їхня кількість лише зростатиме. Уже зараз ми бачимо дедалі більшу зацікавленість жінок в залученні до Збройних Сил на добровільній основі. Наше завдання — створити гідні умови для їхньої служби”, — сказала заступниця Міністра оборони України Наталія Калмикова під час видачі форми.

Фото: Міністерство оборони України
Фото: Міністерство оборони України
Фото: Міністерство оборони України

Костюми виготовляють у розмірах від 40 до 64, на зріст від 146 до 188 сантиметрів та у двох повнотних групах (повнота визначається різницею між обхватом стегон з урахуванням виступу живота й обхватом грудей): ІІ та ІІІ. Моделі розробляв відповідний підрозділ ЗСУ разом з громадськими організаціями та українськими виробниками. Костюми випробовували в одній з військових частин.

Наразі до Агенції оборонних закупівель надійшла заявка на придбання у 2024 році 65 тисяч комплектів жіночих літніх польових костюмів та 100 тисяч комплектів жіночої білизни. Також у січні 2024 року оголосили тендери на закупівлі цих товарів. При цьому 50 тисяч комплектів жіночих літніх польових костюмів вже почали постачати у війська.

До слова, нещодавно Міноборони затвердило другий зразок бронежилета для військовослужбовиць, який укомплектували демпферними подушками. Жіночий бронежилет від “Темп — 3000” має три демпферні подушки різних розмірів, які мають допомогти підігнати бронежилет під анатомічні особливості кожної жінки. Вага бронежилета становить від 10,5 кілограма та залежить від комплектації.