• Головна
  • Війна
  • ГУР атакувало дронами об’єкти в Ленінградській області Росії

ГУР атакувало дронами об’єкти в Ленінградській області Росії

Розвідники заявили, що атака відбулася сучасними українськими засобами

Українські безпілотники атакували об'єкти у Ленінградській області Росії, є влучання по цілях. Операцію провело Головне управління розвідки Міноборони України, повідомило в четвер, 18 січня, «Суспільне» з посиланням на джерела у спецслужбах.

«Це — операція ГУР із залученням сучасних українських засобів. Продовжується збір даних, є підтверджені влучання по цілях. Відтепер військові об'єкти Пітера та Ленінградської області — у зоні досяжності українських сил», — повідомив співрозмовник.

Раніше Міноборони РФ повідомило про збиття двох нібито українських дронів літакового типу над Московською та ленінградською областями. Своєю чергою російський Telegram-канал «База» повідомив, що ЗСУ намагалися атакувати дронами-камікадзе морський порт у Ленінградській області.

У Росії заявили, що було запущено нібито три безпілотники: два з них були придушені силами РЕБ і впали до Фінської затоки, ще один був збитий над територією нафтоналивного термінала близько 01:30 ночі. Там стверджують, що безпілотники були запущені з боку України та пролетіли через Брянську, Смоленську, Тверську та Новгородську області.

Додамо, що відстань від України до атакованих об’єктів становить орієнтовно 900 кілометрів.