• Головна
  • Війна
  • Міноборони затвердило ще один зразок бронежилета для військовослужбовиць

Міноборони затвердило ще один зразок бронежилета для військовослужбовиць

Бронежилет можна підігнати під анатомічні особливості військовослужбовиць

Міноборони затвердило другий зразок бронежилета для військовослужбовиць, його укомплектували демпферними подушками. Бронежилет розробила компанія “Темп — 3000”. Про це у четвер, 11 січня, повідомили у Міністерстві оборони.

У міністерстві пояснили, що у першому сертифікованому зразку від “Української броні” бронеплита мала вигнуту назовні форму, а жіночий бронежилет від “Темп — 3000” має демпферні подушки. “Вони допоможуть підігнати бронежилет під анатомічні особливості кожної жінки. Всього в комплекті три подушечки різних розмірів”, — повідомили у пресслужбі Міноборони.

Крім цього, для захисту паху розробили додаткову сумочку з м’яким балістичним пакетом. У Міноборони запевнили, що жіночий бронежилет має однакові балістичні характеристики, як і чоловічий.

Жіночий бронежилет випробовували три місяці. Спочатку військовослужбовиці перевіряли бронежилет на зручність носіння, а далі випробування проводили у лабораторії: балістичні, не балістичні, тестування матеріалів та фурнітури. Вага бронежилета становить від 10,5 кілограма і більше, залежно від комплектації. 

“У ЗСУ служить понад 40 тисяч жінок. Наша мета – забезпечити наших захисниць бронежилетами, у першу чергу йдеться про військовослужбовиць на передовій. Ми вже поспілкувалися з виробниками. Загалом “Українська броня” за умови завчасного замовлення може виготовити до 10 000 комплектів за 60-90 днів, а компанія “Темп 3000”— 5000 комплектів за місяць”, — розповів заступник Міністра оборони Віталій Половенко.

Обидва зразки бронежилетів доступні для централізованої закупівлі. Наразі Міністерство оборони очікує від Генштабу потребу щодо придбання цих виробів. Після цього Міноборони сформує обсяги та переліки для закупівлі.