• Головна
  • Війна
  • СБУ розшукала блогерів, які публікували відео ворожих ударів по Києву

СБУ розшукала блогерів, які публікували відео ворожих ударів по Києву

Відео з наслідками повітряних ударів репостили російські пропагандистські групи та інформаційні ресурси спецслужб РФ

СБУ встановила особи чотирьох блогерів, які публікували відео ударів російських дронів та ракет по Києву 2 січня. Усі вони виявилися мешканцями столиці. Правоохоронці провели в оселях блогерів обшуки та розглядають питання щодо притягнення їх до відповідальності, повідомила пресслужба Служби безпеки у середу, 3 січня.

За даними правоохоронців, четверо мешканців Києва під час ранкової повітряної атаки росіян 2 січня знімали на відео наслідки ворожих ударів. Ці відео блогери опублікували у різних соцмережах, після чого їх почали репостити російські пропагандистські групи та інформаційні ресурси спецслужб РФ. Зокрема, кількома з цих записів поділився також Telegram-канал Анатолія Шарія, якому інкримінують державну зраду. «Отриману інформацію окупанти та їхні поплічники могли використовувати для підготовки нових та коригування повторних повітряних ударів по Києву», — зазначили в СБУ.

Правоохоронцям вдалося встановити особи чотирьох блогерів, ними виявилися троє жінок та чоловік. Наразі працівники Служби безпеки проводять комплексні перевірки, після яких вже вирішуватимуть, яке покарання понесуть кияни. Попередньо публікація фото- та відеоматеріалів, на яких видно дії Сил оборони, а також наслідки ворожих обстрілів вважається коригуванням ворожого вогню. Такі дії можуть нести за собою покарання — до 12 років ув’язнення.