• Головна
  • Війна
  • Законопроєкт про мобілізацію змінять перед голосуванням — депутатка ВР

Законопроєкт про мобілізацію змінять перед голосуванням — депутатка ВР

За словами заступниці голови комітету з питань інформаційної політики, оновлена версія буде більш компромісним варіантом

Верховна Рада не розглядатиме урядовий законопроєкт про мобілізацію в тому вигляді, у якому він зареєстрований. Натомість буде підготовлений компромісний варіант, повідомила заступниця голови комітету з питань інформаційної політики Євгенія Кравчук 2 січня.

Кравчук оголосила про намір розробити компромісний варіант. Таку версію уточнять у Комітеті Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

“Ми вже розуміємо, що в такому вигляді законопроєкт не буде голосуватися, ухвалюватися. І я думаю, що це буде все-таки комітетська версія, профільного комітету з питань безпеки й оборони. І цього тижня робочі групи вже будуть напрацьовувати такий більш компромісний варіант, який дав би змогу його проголосувати в сесійній залі”, — сказала Кравчук в ефірі національного телемарафону у вівторок, .

Депутатка зазначила, що до внесення законопроєкту на голосування потрібно внести ряд правок, зокрема щодо врегулювання ризиків корупції у воєнкомів. Також Кравчук звернула увагу на потребу у правках уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Дмитра Лубінця.

Нагадаємо, 25 грудня Кабінет Міністрів зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби”. У законопроєкті уряд пропонує парламентарям накласти обмеження на тих громадян, які не виконали обов’язки щодо мобілізаційної підготовки та мобілізації. Натомість 27 грудня уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що коли офіційно отримає на погодження запропонований урядом законопроєкт про мобілізацію, він вкаже на норми, які можуть суперечити Конституції.