• Головна
  • Війна
  • Вночі ворог атакував Україну 49 безпілотниками та шістьма зенітними ракетами

Вночі ворог атакував Україну 49 безпілотниками та шістьма зенітними ракетами

Внаслідок ракетного обстрілу постраждали 28 мешканців Харкова

У ніч з 30 на 31 грудня росіяни атакували Україну 49 безпілотниками типу Shahed та шістьма зенітними ракетами С-300. Ракетами окупанти обстрілювали Харків. Силам ППО вдалося знищити 21 з 49 ворожих безпілотників, повідомили у Повітряних Силах ЗСУ.

Всього в ніч на 31 грудня росіяни випустили по Україні 49 безпілотників типу Shahed. За даними військових, їх запускали з трьох напрямків: мис Чауда (Крим), район Приморсько-Ахтарська та Курська область (РФ). Також вночі окупанти атакували Харків зенітними ракетами С-300. Загалом їх зафіксували шість.

“Більшість ударних дронів ворог спрямував по передній лінії оборони, а також по цивільних, військових та інфраструктурних об’єктах прифронтових територій, зокрема на Харківщині, Херсонщині, Миколаївщини та Запоріжжі”, — зазначили в Повітряних Силах ЗСУ.

У Харкові ворожі ракети влучили у житлові квартали. Зенітні ракети пошкодили 12 багатоквартирних будинків та 13 приватних, лікарню, будівлю готелю, дитячий садок, торговельні приміщення, газопровід та автомобілі. Щонайменше 28 людей отримали поранення внаслідок атаки, загиблих немає, повідомили у Національній поліції України.